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#earthday 🌎🌿 Da sempre custodendoti, oggi ti #earthday 🌎🌿
Da sempre custodendoti, oggi ti celebriamo.
Guarding you since ever, today we celebrate you.
#paitin #barbaresco #earthday2021 #nebbiolo #neive #unesco #langhepatrimoniounesco #winepassionate
Le risposte al richiamo della Primavera: lenta e Le risposte al richiamo della Primavera: 
lenta e paziente quella delle Vecchie Vigne
rapida ed energica quella del Sorì Paitin
...mentre tutt'intorno è regolare: è Serraboella

Answers to the Spring call: 
slow and patient the Old Vines
quick and energic the Sorì Paitin
...while all around is regular: is Serraboella

#paitin #serraboella #soripaitin #vecchievigne #neive #barbaresco #langhe #nebbiolo #springcall
Il 𝐠𝐞𝐥𝐨, fuori stagione è tra i peggi Il 𝐠𝐞𝐥𝐨, fuori stagione è tra i peggiori antagonisti. Serraboella vista la distanza dal fiume è uscita quasi indenne. Il gelo colpisce partendo dalle freddi correnti che percorrono il fiume Tanaro e i venti lo spingono su per alcuni pendii. Le gemme, tenere e piene di linfa, congelano perdendo l’opportunità di fruttare. L’ultima gelata tardiva apparve nel 2017 e il cambiamento climatico potrebbe renderle ricorrenti.

𝐅𝐫𝐨𝐬𝐭, out of season is one of the worst enemies. Serraboella being far from the river has been left undamaged. Frost comes from the cool streams that run on the river Tanaro, while winds push it up in the hills. Buds, tender and full of sap, freeze losing the opportunity to fruit. Last late frost was in 2017, climate change could make it recurring.
#paitin #serraboella #neive #langhe #frost #organicwine #organicfarming #springtime
Le 𝘕𝘰𝘵𝘵𝘶𝘦 - 𝘎𝘢𝘵𝘵𝘦 Le 𝘕𝘰𝘵𝘵𝘶𝘦 - 𝘎𝘢𝘵𝘵𝘦 in piemontese- durante le prime caldi notti di primavera escono dal loro rifugio invernale e si nutrono accecando le gemme. È importante dunque, allo sbocciare dei primi germogli, raccogliere questi bruchi. Gesto necessatio per chi come noi vuole preservare la biosfera evitando insetticidi.

𝘕𝘰𝘵𝘵𝘶𝘦 during the first warm nights of the spring they exit their winter hideout eating the vines’ buds. It is important when the buds break to collect them. Gesture crucial for people like us that want to preserve the biosphere avoiding insecticides. #barbaresco #paitin #soripaitin #organicfarming #biologicwines #neive #nottue #spring
Spesso non ci si rende conto che il dono più gran Spesso non ci si rende conto che il dono più grande di un padre ai propri figli è il tempo passato assieme. Quel tempo in cui ogni gesto si solidifica in un ricordo. È quell'attimo in cui si fa propria la tradizione. Oggi vogliamo ringraziarti facendo riaffiorare tutti questi ricordi, fieri di aver passato tante giornate con te: imparando.
Often times you don’t realize that the greatest gift a father can give his sons is spending time together. That time when every gesture turns into memory. This is the precise moment when tradition becomes part of yourself. Today we want to thank you, letting these memories revive, proud to have been with you so many days: learning. #paitin #fathersday #memories #family
Una 𝐜𝐨𝐜𝐜𝐢𝐧𝐞𝐥𝐥𝐚 nel f Una 𝐜𝐨𝐜𝐜𝐢𝐧𝐞𝐥𝐥𝐚 nel filare è per noi piena di significato. È sintomo di un tepore pomeridiano che sta risvegliando il vigneto. Un vigneto che non è solo vigna: è coccinella, è orchidea selvatica, è lombrico, è linfa, è vita.
Il nostro ruolo è difendere questo eco-sistema 🐞 🍃 
A 𝐥𝐚𝐝𝐲𝐛𝐢𝐫𝐝 has a lot of meanings. It is symptom of a warm afternoon that is waking up the vineyard. A vineyard that is not only vines: is a ladybird, is a wild orchid, is a earthworm, is lymph, is life.
Our role is to defend this eco-system 🐞 🍃 #sustainability #biologicfarm #paitin #paitinwine #serraboella #neive #langhepatrimoniounesco
Da più di vent'anni il sovescio colora i nostri f Da più di vent'anni il sovescio colora i nostri filari. Abbiamo sempre avuto una particolare attenzione per la natura che ci circonda. Dagli anni 2000 si è concretizzata nell'abbandono totale di fertilizzanti, diserbanti e pesticidi. Il sovescio ammorbidisce la terra, apporta azoto e materia organica, redistribuisce le sostanze nutritive oltre ad attrarre api ed altri insetti con la sua variopinta fioritura. // For more than 20 years, green manure has colored our rows. We have always paid particular attention to the nature that surrounds us. Since the 2000s, the focus has been on the total abandonment of fertilizers, herbicides and pesticides. Green manure softens the earth, brings nitrogen and organic matter, redistributes nutrients and nevertheless attracts with its colourful flowering insects and bees.

#sovescio  #biologic #organicfarm #paitin #paitinwine #barbaresco #neive #soripaitin #nature #langhe #langhepatrimoniounesco #greenmanure
Thanks to • @winecomn REALLY ENJOYABLE Pulling Thanks to • @winecomn 
REALLY ENJOYABLE
Pulling back the curtain on a small, family owned company like ours is fun because it offers a glimpse at the heart of the place and in this case at Larry in particular. 

Those who know Larry through tastings often remark at all the rare wines and delectable foods tried at tastings and we who work here feel the same - he regularly shares delicacies of every sort and it is good to relay from the inside that this is neither mere showmanship nor salesmanship alone but to him an essential way of being -recognizing we connect closer and more meaningfully when we share the joys that touch us. 

One case in point is a little email we received last night. Just one of many messages sharing what excites the man and that he thinks we would all love as well.

Though earnest to return to gathering once the time comes, we are pleased to keep in touch remotely for now and to share the pleasures that excite us -which is what sparked the hashtag #winecodrinks back in the day. Follow that for a stream of thrilling wines but here’s the latest tip from our man Larry Colbeck:

“Some of you may know that I’ve tasted a number of wines in my life; my context is substantial. Colleen made pork and ricotta meal balls tonight served with my current favourite pasta; a bucatini from Mancini Pastifico. But the star was the Paitin Barbera d’Alba 2017.”

“I needn’t tell you that barbera by nature is not particularly tannic. The Paitin was as expected but the acids are brighter, more like Dolcetto. This lifted the mid-palette. The flavours are chocolate covered Maraschino cherries subtly conveyed along the palette slowly letting the chocolate come to the front. The mouth feel is so appealing.”

“You should drink this.”

—LAC

NOTA BENE: we are now onto the 2018 which explains the vintage pictured but it is already tasting sublime and among the best values among our self imports. ♥️

#winecodrinks #winecoimports #paitin #barbera #barberadalba #nieve #piemontese #wineforthetable #paitinwine #langhe #barbaresco

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